Relacions sexuals programades

De totes les tècniques de reproducció assistida, aquesta és la més senzilla i la que més s'assembla a aconseguir un embaràs de forma natural. És l'única que només pot aplicar-se si es tracta d'una parella heterosexual i l'única que requereix que la parella mantingui relacions sexuals. L'inconvenient és que la relació sexual la programarà un especialista.

Està indicat especialment en parelles amb problemes menors d'infertilitat, joves que no porten més de dos anys intentant l'embaràs, en els quals l'única causa d'esterilitat coneguda són trastorns de l'ovulació, o bé la infertilitat és d'origen desconegut, i no existeixen factors d'esterilitat en l'home.

Aquesta tècnica pot aplicar-se amb l'ús de fàrmacs o sense ells.

Si s'usa medicació, que és el més habitual, aquesta tècnica ajuda a estimular i a controlar quan es produirà l'ovulació, de manera que la parella sàpiga quins són els dies de major fertilitat de la dona i pugui mantenir relacions sexuals exactament en aquest període per comptar amb majors probabilitats d'èxit.

Si després de diversos cicles de relacions programades no s'obté resultat, el més probable és que l'especialista us recomani provar amb inseminació artificial.

Per saber més ...