Els tractaments paral·lels i/o alternatius

Molts dels tractaments paramèdics que es coneixen provenen de l'herència que ens ha arribat de diferents cultures. Des de les tradicions més remotes es coneix la relació que s'atorgava a certs productes amb la seva capacitat per incrementar la fertilitat. La majoria són en realitat productes afrodisíacs o sobre els quals ha existit la creença de que ho són en diferents religions i cultures.

També ofereixen ajuda per aconseguir un embaràs l'homeopatia, l'acupuntura, el sistema de curació ayurvédico, la gemoterapia i una infinitat de disciplines alternatives o complementàries.

Són realment efectius? Els massatges, la meditació, la relaxació, les dietes sanes, l'exercici moderat i regular poden ajudar a millorar l'estat de salut general físic i psíquic i amb això contribuir a portar millor el procés, sentir-nos millor i, en el millor dels casos, al fet que el nostre organisme estigui en millor disposició per a un embaràs.

Cal tenir especial cura amb productes l'origen dels quals i efectes es desconeguin i, sobretot, consultar prèviament a l'especialista sobre qualsevol substància que tinguem intenció de prendre.

Circulen recomanacions la procedència de les quals no sempre està citada ni acreditada (...)

Per saber més ...