Per fi estic embarassada

Què alegria!!!! O no tanta com esperaves? El més comú és que en saber que estem embarassades, per fi, després d'un, sovint, llarg procés, sofrim una espècie de xoc i ens prenguem la notícia amb certa precaució. És que tota la lluita en la qual hem invertit la nostra energia, els nostres pensaments, els nostres diners, en moltes ocasions, s'ha acabat de cop. Ja està, es va acabar anar a la clínica, mesurar-te la temperatura, controlar el cicle menstrual,....i pots fer una foguera amb tots els papers, proves mèdiques i factures que has acumulat en tot el procés, per dir-los ADÉU!! Però no saltes d'alegria.

No sempre ocorre així, també hi ha moments d'explosió d'alegria, però sol anar acompanyada de l'inici de la por al fet que aquest bebè no qualli en el nostre úter, al fet que alguna cosa vagi malament durant l'embaràs... és com si volguéssim començar a córrer (i dir a tots que estàs embarassada!!!) i algú t'estigués posant la mà davant per frenar aquest impuls, per prudència. No creïs? A moltes dones els ocorre així.

És comú també que la cautela quant a imaginar al futur bebè es perllongui durant les primeres setmanes d'embaràs i fins i tot que es trigui mesos a «creure's» realment que una està embarassada.

A partir d'aquest moment la imaginació –segrestada en certa manera per la necessitat de prudència– pot començar a volar a poc a poc cap a altres assumptes. Els temes que ocupaven els teus pensaments van a canviar per complet i centrar-se en uns altres molt més agradables.

I és moment de pensar a cuidar-se per portar bé l'embaràs, de triar ginecòleg i hospital per parir al bebè, i de gaudir d'aquesta etapa.

El teu embaràs de reproducció assistida és com un embaràs que no ha requerit tractaments. Únicament, si tens més de 40 anys o és un embaràs múltiple, o t'han diagnosticat algun factor de risc, serà classificat com a embaràs de risc i d'aquesta manera et visitarà amb major freqüència el teu ginecòleg i rebràs més atenció.

Existeix una tendència comuna en els embarassos de reproducció assistida a incrementar de forma voluntària el nombre de controls mèdics durant la gestació, així com el repòs, alguna cosa perfectament comprensible per a un embaràs que pot haver costat anys d'aconseguir i que en molts casos pot ser l'últim si la gestació s'interromp per qualsevol circumstància.

Alguna cosa que també distingirà el teu embaràs aconseguit a través de tractaments de reproducció assistida d'un embaràs espontani és que els nens nascuts mitjançant tractament i de mares majors són considerats «fetus valuós» i en atenció a això rebran un tracte especial, un protocol diferent, durant el seguiment de la gestació, el part i en néixer.

Per saber més...