Les relacions sexuals estan recomanades durant els tractaments

Les relacions sexuals estan recomanades durant el tractament de reproducció assistida. Carlos Simón (IVI), investigador exdirector científi c del Centre d’Investigació Príncep Felipe, assegura que durant els tractaments de reproducció assistida es poden mantenir relacions sexuals sense problemes. El seu equip va realitzar, de fet, un estudi sobre aquest tema i va comprovar que mantenir relacions no afecta els resultats.
Cal no oblidar que la manera normal de quedar embarassada és mantenint relacions sexuals, per tant, difícilment aquesta activitat pot ser perjudicial. Hi ha parelles que tenen por de tenir-ne per si es danya l’embrió o es perjudica la bona marxa del tractament, però aquest temor és infundat, només obeeix a la inquietud d’aquests moments sovint delicats per als pacients.

La infertilitat pot afectar el plaer sexual

Quan els problemes per quedar embarassada se succeeixen, el futur que havíem imaginat es desdibuixa i arriba l’estrès, el desassossec, i fi ns i tot una disminució del desig i del plaer sexual. Sobretot si el tractament consisteix en relacions sexuals programades clínicament, perquè llavors l’activitat sexual se centra d’alguna manera en la producció del nadó, més que en la relació íntima amb l’altra persona, i perd calidesa.

La psicòloga i coordinadora del Grup de Psicologia de la Societat Espanyola de Fertilitat Vicenta Giménez diu que la infertilitat desestabilitza l’equilibri emocional i de parella, l’autoestima se’n ressent i poden sorgir sentiments de culpabilitat i desesperança.

Que tot això pugui succeir i sigui habitual no significa que totes les persones que se sotmeten a un tractament de reproducció assistida ho sofreixin o que, en patir-ho, no sàpiguen gestionar les seves emocions i les seves vivències de manera que el procés es desenvolupi amb normalitat, amb les seves difi cultats però sense efectes greus.

ATENCIÓ A l'HIPOTIROÏDISME, AFECTA A la FERTILITAT

Una causa d'infertilitat (avortaments de repetició, fallades d'implantació,...) pot trobar-se en l'hipotiroïdisme subclínic, per això, si estas buscant un embaràs i no ho aconsegueixes és important descartar aquesta causa mitjançant el control de la funció tiroïdal. L'hipotiroïdisme subclinic es dóna en dones aparentment sanes i pot no causar símptomes visibles.

Els pensaments positius ajuden a la fertilitat

VOS ANIME A FOMENTAR ELS PENSAMENTS POSITIUS. Els pensaments positius/negatius afecten al sistema hormonal i immunològic. Ambdós estan vinculats estretament amb la fertilitat. La ment i el cos no són dos compartiments estancs.

"EL DESIG DE SER MARE" A TVE

El programa de TVE "Tenemos que hablar" presentat per Ana García Lozano ha convidat l'autora de "El desig de ser mare", Anna Gimeno,  per intervindre com experta en reproducció assistida.

Enllaç al programa: http://www.rtve.es/alacarta/videos/tenemos-que-hablar/tenemos-hablar-06-03-13/1709859/

La inseminació artificial està indicada especialment per a menors de 40 anys

La major part dels cicles d'Inseminació Artificial es realitzen a dones menors de 40 anys. D'ells, aproximadament un 15% acaben en embaràs. Els resultats són millors en cicles amb donació de semen.

Ball de xifres sobre resultats de la reproducció assistida

Una de les primeres preguntes que les pacients formulem en la consulta de l'especialista en reproducció assistida té a veure amb les probabilitats que tenim de quedar-nos embarassades. El ball de xifres és enorme perquè l'èxit depèn de molts factors i les estadístiques que se'ns mostren poden estar referint-se a grups d'edat o característiques molt concretes, que no s'ajusten a les possibilitats que es corresponen amb la nostra edat i circumstàncies. En termes generals, segons la Societat Espanyola de Fertilitat, les probabilitats d'èxit es troben en un 40%, però la xifra és major per a dones que sol·liciten òvuls de donant i menor si és amb òvuls propis. En els anys 80, la probabilitat d'embaràs per cada òvul transferit a l'úter era d'un 6%. Les coses han canviat molt, per a millor.

La situació econòmica aguditza els problemes de fertilitat

Un estudi relaciona els problemes de fertilitat amb l'actual situació econòmicaEspecialistes de l'hospital Sant Joan d'Alacant constaten un augment de més del 200% en les consultes d'esterilitat i en les inseminacions artificials.  Ho conta LA VEU del PAÍS VALENCIÀ: 

http://www.laveupv.com/noticia/502/un-estudi-relaciona-els-problemes-de-fertilitat-amb-lactual-situacio-economica?id_butlleti_enviar_canviar&;utm_source=butlleti_article&utm_medium=butlleti&utm_campaign=un-estudi-relaciona-els-problemes-de-fertilitat-amb-lactual-situacio-economica

La criança de reproducció assistida dona major satisfacció personal

Diferents estudis (Van Balen, Chan y Sysdjo) conclouen que els nens de reproducció assistida mostren un bon nivell de benestar i els pares no sols obtenen les puntuacions més altes respecte a la seua aptitud en la criança, també en la seua satisfacció personal. Ho conta Manuela Cecotti al seu llibre REPRODUCCIÓN ASISTIDA.

Desprotegides front als productes tòxics per a la fertilitat

De les 100.204 substàncies químiques que existeixen al mercat europeu, amb les quals es fabrica un milió de preparats, solament s'ha analitzat per comprovar si són tòxiques per a la fertilitat un 0'49% d'aquestes substàncies. Més concretament, s'ha analitzat amb aquest propòsit solament el 20% de les 2.472 substàncies d'alt volum de producció a Europa, és a dir, de les més utilitzades.

Això es desprèn de la informació publicada per Dolores Romano en la web istas.net de la Fundació ISTAS.

L'article complet es troba en aquest enllaç: http://www.istas.net/web/abreenlace.asp?idenlace=6893

Les fonts que cita són:Allanou, R et al. Public Availabilty of data on EU High production Volume Chemicals. European Chemicals Bureau, 1999. EUR18996EN i European Chemicals Bureau http://ecb.jrc.it

Vos recomane el programa Tenir fills. ELS MATINS DE Catalunya radio.

Vos recomane TENIR FILLS a Catalunya Ràdio. En aquesta edició parlen de reproducció assistida.

ELS MATINS DE CATALUNYA RÀDIO.

http://www.catradio.cat/audio/653250/Tenir-fills

17/07/2012